Wat is noise cancelling?

Benieuwd wat is noise cancelling is? Lees er hier alles over!

Noise cancelling is een technologie die wordt gebruikt in hoofdtelefoons, oordopjes en andere geluidsapparatuur om omgevingsgeluiden te reduceren of te elimineren. Het doel van noise cancelling is om de gebruiker een beter geluidservaring te bieden, door het verminderen van storende achtergrondgeluiden zoals verkeerslawaai, gesprekken of het geluid van een vliegtuigmotor.

Ben je op zoek naar noise cancelling oordopjes? Bekijk de beste noise cancelling oordopjes. Zoek je speakers voor algemeen gebruik? Bekijk dan de beste draadloze speaker. Het is allemaal al voor je getest door de experts van Samen Getest.

Er zijn twee hoofdtypen van noise cancelling: actieve noise cancelling (ANC) en passieve noise cancelling.

Actieve noise cancelling (ANC) maakt gebruik van microfoons om omgevingsgeluiden op te nemen en vervolgens een tegengesteld geluid te produceren dat deze geluiden neutraliseert. Dit wordt ook wel "actieve geluidsonderdrukking" genoemd.

Passieve noise cancelling maakt gebruik van fysieke barrières zoals oorkussens of speciaal ontworpen hoofdtelefoons om geluid te blokkeren. Dit wordt ook wel "passieve geluidsonderdrukking" genoemd.

Noise cancelling is een populaire technologie die steeds vaker wordt gebruikt in hoofdtelefoons en oordopjes. Het biedt gebruikers een betere luisterervaring door het verminderen van storende achtergrondgeluiden, zodat zij zich beter kunnen concentreren op hun muziek of telefoongesprekken.

Voor reizigers is noise cancelling een must-have, het is de perfecte oplossing voor het verminderen van de herrie van de vliegtuigmotor of het rumoer in drukke openbare plaatsen. Ook voor mensen die vaak werken in lawaaierige omgevingen, zoals callcenter medewerkers of fabrieksarbeiders, kan noise cancelling een welkome oplossing zijn.

In conclusie, noise cancelling is een technologie die steeds vaker wordt gebruikt in geluidsapparatuur en biedt gebruikers een betere luisterervaring door het verminderen of elimineren van storende achtergrondgeluiden.